info@studiobid.nl
+31 6 43 00 78 57

Over Mariëlle

Van dans, via bloemen naar interieurdesign. Hoe is dat gegaan? Dit zijn de feiten: tot mijn 19e heb ik professioneel gedanst. Daarna heb ik vijftien jaar gewerkt als bloemist en bedrijfsleider. In 2012 ben ik gestart met mijn bedrijf Bijlsma Interieur Design (StudioBID). Zijn dit drie compleet verschillende werelden? Voor mij niet.

studiobid-marielle-200x300Als danser heb ik extra voelsprieten ontwikkeld voor de ruimte om me heen. Waar wil ik naartoe, en waarom? Hoe kan ik me bewegen? Hoe veel bewegingsruimte is er, en hoe verhoud ik me tot de andere personen in deze ruimte? Is er ook rust?

Bij dans zijn tegelijkertijd de details en de plaats in het grotere geheel van belang. Als beiden optimaal zijn, in balans én in spanning, dan ‘klopt’ het. Dan excelleren de dansers en wordt de toeschouwer geraakt.

Nog steeds voelt dansen voor mij als thuiskomen. Het is mijn plaats waar het helemaal klopt, de plek waar ik kan zijn wie ik ben.

Dit gun ik iedereen: die plek te vinden waar het helemaal klopt, en waarin je kunt zijn wie je bent.

Voor mij heeft interieurdesign precies dat doel: thuis komen, kunnen bewegen en je goed voelen bij jezelf. Ook in het ontwerp van de omgeving waarin je woont of werkt gaat het om beweging en rust in de ruimte, met de mensen die belangrijk voor je zijn. En ook hier gaat de aandacht voor de details gepaard met oog  voor het grotere geheel. Stijl, functionaliteit, eenheid en verrassing hebben niet alleen een plaats, maar versterken elkaar.

Als interieurontwerper stem ik mij helemaal af op de mensen om wie het gaat. Ik luister naar de behoeftes, naar de dingen die belangrijk voor je zijn. Ik kijk naar hoe je nu woont, ik zet letterlijk een stapje in jouw leven. En ik neem de ruimte in me op, met de mogelijkheden en beperkingen. Door mijn kennis van materialen, kleuren, meubels en stijlen kan ik jouw persoonlijkheid en de gewenste functionaliteit heel praktisch vertalen in een kloppend interieur.

Wat ik voorheen uitdrukte in dans, en wat ik daarna als bloemist heb gezegd met bloemen, vertel ik nu in het ontwerp voor jouw interieur. Wie ben je, en waar kom jij thuis?