info@studiobid.nl
+31 6 43 00 78 57

Studio BID voor Wonen

Hoe wil je wonen? Wat moet jouw huis je bieden? Zoek je rust of heb je juist behoefte aan bewegingsruimte en actie? Welke sfeer spreekt je aan? Van welke materialen houd je? Ik luister naar jouw woonwensen en vertaal deze in originele oplossingen. Ik maak een ontwerp dat je verrast én dat je past. Om iedere dag met plezier in thuis te komen.

Werkwijze Ontwerp

Om een goed ontwerp te kunnen maken, stap ik letterlijk jouw leven binnen. Het is een zorgvuldig, persoonlijk proces.

Kennismaking

Ik zie hoe je woont en luister naar je wensen voor de nieuwe inrichting. Ik neem de sfeer in me op en vraag je uit over wat je wel en niet bevalt aan je huidige interieur, en hoe je de toekomst ziet. Hoe is je dagindeling, hoe is je gezinssituatie? Zijn er grote veranderingen in aantocht? Waaraan heb je behoefte als je thuis komt? Zijn er conflicterende behoeften? Wat wil je graag meenemen van je huidige meubels, en wat absoluut niet?

Het eerste voorstel

Tijdens ons tweede gesprek presenteer ik drie voorstellen. We nemen alle onderdelen door en ik leg uit hoe ik je wensen in deze voorstellen heb vertaald. De schetsen maken het concreter, waardoor nu eigenlijk pas goed duidelijk wordt hoe je het wilt hebben. Meestal wordt één voorstel al snel terzijde geschoven, en gaan we verder met de toppers uit de twee andere schetsen.

Definitief ontwerp

De beste elementen uit de voorstelronde worden gecombineerd tot een definitief ontwerp dat bestaat uit plattegronden, schetsen of impressies en een mood- & materiaalboard.

Uitvoering

Nadat het ontwerp is goedgekeurd, begeleid ik bij de uitvoering. Ik coördineer werkzaamheden voor de bouw en het afwerken en de inkoop. Ik houd het overzicht en begeleid het proces tot het helemaal af is.